уеб дизайн студио

Потребителско преживяване UX и UI дизайн

Знаете ли каква е разликата между UX и UI?

По дефиниция "Потребителското преживяване" е невидимата нишка, която осъществява емоционалната връзка между потребителя и сайта. За да бъде успешно взаимодействието, дизайнът трябва да бъде съобразен с аудиторията на сайта, нейните нужди и търсене.

В основата на успешното потребителско преживяване е интуитивния дизайн - да покажеш на потребителя търсената от него информация на точното място с правилния бутон.

При изграждането на сайтове често срещана грешка е едностранно виждане на клиента за позициите на елементите, без да бъде съобразено с потребностите на неговата аудитория и подредбата на информация.

Например: на сайт на банка кредитния калкулатор се очаква от потребителите да бъде на бутон разстояние при информацията за кредити, такси, лихви и т.н. , а не в секцията за онлайн банкиране.

Защо да се доверите на Slavov Studio?

При изработката на вашия сайт ние винаги се съобразяваме с най-добрите практики в UX дизайна, като едновременно с това правим подробно проучване на вашата бизнес и ниша аудитория, за да направим сайта максимално лесен за ползване от вашите потребители.

Предимствата на качествения UX дизайн са:

  • Лесен сайт за навигация
  • User friendly
  • По-добра ползваемост
  • Потребителско удовлетворение
  • Висока ефективност

Не карайте потребителите си да се лутат в менютата в търсене на желаната информация- доверете се на нас, а ние ще изградим доверие в сайта ви!

UI (User Interface) дизайн

Знаете ли каква е разликата между UX и UI? User Experience е предоставяне на търсеното от потребителя съдържание възможно най-бързо, а User Interface е инструмента за предоставянето му. Двете работят в пълно взаимодействие, за да поднесат на потребителя чувството за лекота при навигиране, контрол над обектите и удовлетворение от преживяването.

Ние от Slavov Studio имаме изключително богат опит в изработката на интерфейси за различни приложения, които да бъдат адаптивни и интуитивни към желанията на потребителите. Предизвикателството на добрия дизайн се увеличава с различните размери на устройствата, през които потребителите ще ползват приложението ви –таблети, смартфони, лаптопи или настолни компютри. Всяко едно устройство изисква различен подход и гледна точка, а ние имаме опита, смелостта и въображението да сме добри във всяко едно от тях.

Интерфейсите, които Slavov Studio създава са основани на принципите на:

  • Дизайн- опростен дизайн без излишни елементи, който улеснява потребителя
  • Принцип на метафората - метафората преобразява нещо абстрактно, в нещо конкретно и създава близост.
  • Контрол - потребителят винаги трябва да контролира интерфейса и да има усещането, че управлява изцяло програмата.
  • Без грешки - добрият интерфейс не позволява на хората да допускат грешки, да се объркат или да се изгубят, да си задават въпроси или да се чудят.
  • Мисловен модел на поведение - изключително се съобразяваме с логиката на мислене на потребителите, за това как нещата следва да работят и да се случват на екрана.